MENU
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek(MAROKO) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Kolorowe kanapeczki z łososiem i warzywami | Tortilla z warzywami i krabem + sos tysiąca wysp | Jajka sadzone zapiekane w plastrach papryki ze szczypiorkiem i pomidorkami cherry, pieczywo pełnoziarniste | Pasta z cieciorki, czerwonej fasoli i pasty pomidorowej, bułeczki orkiszowe, warzywa | Papryka faszerowana brązowym ryżem z warzywami i serem blue | ||
Obiad | Kurczak duszony w porach, parowane brokuły, ryż brązowy | Indyk w sosie cytrynowym, puree ziemniaczane, wiosenna surówka z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i oliwą z oliwek | Pełnoziarniste penne w sosie pieczarkowym z mozarellą, rukolą i pomidorkami cherry | Pierś z kurczaka faszerowana pomidorem, szpinakiem i serem mozarella, kasza kuskus, surówka z czerwonej kapusty | Marokański wege Tadżin z kaszą bulgur | ||
Kolacja | Sałatka z komosą, orzechami i tartym serem i rukolą | Turecka sałatka z cieciorką i grillowaną papryką | Warzywne spring rolls z sosem sojowym | Makaronowa sałatka z zielonymi oliwkami, kulkami mozzarelli, pomidorem i bazylią |
|
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek(MAROKO) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Omlet z łososiem i warzywami, oliwa z oliwek | Tortilla z warzywami i krabem + sos tysiąca wysp | Jajka sadzone zapiekane w plastrach papryki ze szczypiorkiem i pomidorkami cherry | Pasta z cieciorki, czerwonej fasoli i pasty pomidorowej, bułeczki orkiszowe, warzywa | Papryka faszerowana warzywami i serem blue |
Obiad | Kurczak duszony w porach, parowane brokuły | Indyk w sosie cytrynowym,wiosenna surówka z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i oliwą z oliwek | Pełnoziarniste penne z wieprzowiną w sosie pieczarkowym z mozarellą, rukolą i pomidorkami cherry | Pierś z kurczaka faszerowana pomidorem, szpinakiem i serem mozarella, surówka z czerwonej kapusty | Marokański wege Tadżin |
Kolacja | Sałatka z orzechami i tartym serem, pomidorami i rukolą | Turecka sałatka z cieciorką i grillowaną papryką | Lekka sałatka na sałatach z pieczonym kurczakiem i serem feta | Sałatka z zielonymi oliwkami, serem bursztyn, pomidorem i bazylią | Harira – marokańska zupa z ciecierzycy z kuminem, płatkami chilli i natką pietruszki |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek(MAROKO) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Bananowa owsianka z maliną polewą | Tortilla z warzywami i krabem + sos tysiąca wysp | Jajka sadzone zapiekane w plastrach papryki ze szczypiorkiem i pomidorami cherry, pieczywo chrupkie | Pasta z cieciorki, czerwonej fasoli i pasty pomidorowej, bułeczki orkiszowe, warzywa | Czekoladowa ryżanka z pomarańczą |
II Śniadanie | Pasta twarogowa ze szczypiorem i oliwką, pieczywo chrupkie, warzywa | Ciasto jabłkowe z polewą truskawkową i miętą | Kokosowo-jabłkowa jaglanka z pieczonymi gruszkami, granatem i miętą | Ciasto bananowe z żurawiną i polewą porzeczkową | Harira – marokańska zupa z ciecierzycy z kuminem, płatkami chilli i natką pietruszki |
Obiad | Kurczak duszony w porach, parowane brokuły, ryż z groszkiem i marchewką | Indyk w sosie groszkowym, puree ziemniaczane, wiosenna surówka z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i malinowym vinegrette | Penne w sosie pieczarkowym z mozarellą, rukolą i pomidorkami cherry | Pierś z kurczaka faszerowana pomidorem, szpinakiem i serem mozarella, kasza kurkus, surówka z czerwonej kapusty | Marokański wege Tadżin z morelami i kaszą bulgur |
Podwieczorek | Smoothie gruszkowo-czekoladowe | Krem kalafiorowy ze szpinakiem | Brzoskwiniowo-grejpfrutowe smoothie | Krem marchewkowo-ananasowy z pestkami dyni i nutką kolendry | Jogurt z musem truskawkowym |
Kolacja | Sałatka z komosą, burakami, żurawiną, orzechami i tartym serem i rukolą | Turecka sałatka z cieciorką i grillowaną papryką | Warzywne roladki z sosem słodko-kwaśnym | Makaron sałatka z zielonymi oliwkami, kulkami mozarelli, pomidorem i bazylią | Papryka faszerowana kaszą jaglaną z warzywami i serem blue |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek(MAROKO) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Bananowa owsianka z malinową polewą | Tortilla z warzywami + sos tysiąca wysp | Jajka sadzone zapiekane w plastrach papryki ze szczypiorkiem i pomidorkami cherry, pieczywo pełnoziarniste | Pasta z cieciorki, czerwonej fasoli i pasty pomidorowej, bułeczki orkiszowe, warzywa | Czekoladowa ryżanka z pomarańczą |
II Śniadanie | Pasta twarogowa ze szczypiorem i oliwką, pieczywo chrupkie, warzywa | Ciasto jabłkowe z polewą truskawkową i miętą | Kokosowo-jabłkowa jaglanka z pieczonymi gruszkami | Ciasto bananowe z żurawiną i polewą porzeczkową | Harira – marokańska zupa z ciecierzycy z kuminem, płatkami chilli i natką pietruszki |
Obiad | Kotleciki z fasolą, sos porowy, parowane brokuły, ryż z marchewką i groszkiem | Burgery warzywne z sosem groszkowym, puree ziemniaczane, wiosenna surówka z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i malinowym vinegrette | Penne w sosie pieczarkowym z mozarellą, rukolą i pomidorkami cherry | Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, podana z lekką sałatką z vinegrette | Marokański wege Tadżin z morelami i kaszą bulgur |
Podwieczorek | Smoothie gruszkowo-czekoladowe | Krem kalafiorowy ze szczypiorkiem | Brzoskwiniowo-grejpfrutowe smoothie | Krem marchewkowo-ananasowy z pestkami dyni i nutką kolendry | Jogurt z musem truskawkowym |
Kolacja | Sałatka z komosą, burakami, żurawiną, orzechami i tartym serem i rukolą | Turecka sałatka z cieciorką i grillowaną papryką | Warzywne roladki z sosem słodko-kwaśnym | Makaronowa sałatka z zielonymi oliwkami, kulkami mozarelli, pomidorem i bazylią | Papryka faszerowana kaszą jaglaną z warzywami i serem blue |
OPINIE