Przykładowe Menu (Tydzień 1)

PONIEDZIAŁEK (MEKSYK)

Śniadanie

Racuchy z serem i czarną fasolą (Meksyk) Gorgitas de frijoles ze świeżą papają

II Śniadanie

Wyciskany sok z pomarańczy z drobinkami nasion chia

Obiad

Chilli con Carne/Chilli sin Carne

Podwieczorek

Guacamole ze słupkami marchewki i ogórka zielonego

Kolacja

Quesadillas z mozarellą i sosem ze świeżych pomidorów

 

WTOREK (FRANCJA)

Śniadanie

Francuskie sery pleśniowe z pieczywem na zakwasie i pomidorkami

II Śniadanie

Kopertki z ciasta francuskiego z serem feta

Obiad

Prowansalski Ratatuuj

Podwieczorek

Francuska zupa cebulowa na białym winie z grzanką czosnkową

Kolacja

Sałatka Nicejska z tuńczykiem i anchois

 

ŚRODA (WŁOCHY)

Śniadanie

Sałatka Caprese z pomidorkami malinowymi i pesto

II Śniadanie

Gristini z sosem pomidorowym z wędzoną papryką, oliwkami i suszonymi pomidorami

Obiad

Linguini z łososiem w sosie szpinakowym/Linguini w sosie szpinakowo-śmietanowym

Podwieczorek

Malanzane alla Parmigiana (Pieczony bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem)

Kolacja

Gnocchi ze świeżą roszponką i suszonymi pomidorami

 

CZWARTEK (TAJLANDIA)

Śniadanie

Sticky Rice na mleczku kokosowym ze świeżym mango

II Śniadanie

Jajka nadziewane szpinakiem z Bangkoku (Kai yat sai)

Obiad

Tajskie Green Curry na mleczku kokosowym

Podwieczorek

Truskawkowe szaleństwo (deser truskawkowy)

Kolacja

Sałatka makaronowa z wieprzowiną i warzywami

 

PIĄTEK (HISZPANIA)

Śniadanie

Pasztet z czarnych oliwek Pate de acetunas negras z pieczywem i pomidorkami cherry

II Śniadanie

Ensalada de espinacas y fresas (sałatka ze szpinaku i truskawek z kozim serem i orzechami włoskimi)

Obiad

Paella z owocami morza

Podwieczorek

Kordobański chłodnik pomidorowy na pomidorach malinowych

Kolacja

Hiszpańska Tortilla z salsą pomidorową