Przykładowe Menu

Poniedziałek

Śniadanie
Hiszpańska Tortilla (Hiszpania)

II Śniadanie
Bułgarski Tarator – chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi (Bułgaria)

Obiad
Sushi Maki (Japonia)

Podwieczorek
Prosciutto e Melone – Melon z szynką parmeńską (Włochy)

Kolacja
Ensalada de Papas con Remolacha (Panama)

Wtorek

Śniadanie
Mango z tajskim ryżem na mleczku kokosowym (Tajlandia)

II Śniadanie
Orzeźwiająca Sangria bezalkoholowa (Hiszpania)

Obiad
Klasyczne Spaghetti Putanesca z anchois i oliwkami (Włochy)

Podwieczorek
Hummus na tahini z pitą (Turcja)

Kolacja
Pancit – czyli filipiński makaron ryżowy z warzywami (Filipiny)

Środa

Śniadanie
Mini burgery z sosem BBQ (Stany Zjednoczone)

II Śniadanie
Indyjskie Mango Lassi (Indie)

Obiad
Gjuwecz z Rylskiego Monastyru (Bułgaria)

Podwieczorek
Hiszpańskie Tapas (Hiszpania)

Kolacja
Green curry z warzywami na mleczku kokosowym (Tajlandia)

Czwartek

Śniadanie
Bruschetta Caprese (Włochy)

II Śniadanie
Sopa de Platano (Kuba)

Obiad
Kurczak Tex-Mex (Stany Zjednoczone)

Podwieczorek
Lutenica z pieczywem chrupkim (Bułgaria)

Kolacja
Fasolnik Chiński z chilli na bulionie (Chiny)

Piątek

Śniadanie
Sałatka Grecka z serem feta i oliwkami (Grecja)

II Śniadanie
Laksesuppe – zupa łososiowa (Skandynawia)

Obiad
Papryka faszerowana (Turcja)

Podwieczorek
Wegańskie muffiny z nasionami szałwii hiszpańskiej (Hiszpania)

Kolacja
Arancini di riso (nadziewane kuleczki ryżowe z parmezanem) (Włochy)